Assistansen betyder allt

Daniel är en glad och musikintresserad kille som sedan några år tillbaka bor i en lägenhet i centrala Östersund. Han föddes med autism och en funktionsnedsättning som gör att han idag behöver sina personliga assistenter dygnet runt för att kunna leva sitt liv på sina egna villkor.

 

 

Daniel ligande

Daniel har sedan 2015 varit kund hos Hjärnstyrkan assistans och när de i mars 2019 gick samman med A-Assistans följde Daniel och hans assistenter med.

Daniels mamma säger att de tidigare provat olika insatser för Daniel men ingenting har fungerat just för honom, men i och med att han fick sin personliga assistans och har samma personer runt omkring sig hela tiden så har han utvecklats mycket. – Tidigare har han knappt sagt någonting men nuförtiden pratar han massor när det är assistenter i närheten som han känner sig trygg med, det går nästan inte att få tyst på honom, säger hon och skrattar.

– Assistansen betyder allt för Daniel, att det är en insats som är anpassad just efter Daniel och hans behov, gör att han fortsätter växa och utvecklas hela tiden.
Det är assistententerna och deras otroliga jobb som gör att Daniel överhuvudtaget fungerar, avslutar hans mamma.


Senast uppdaterad 03 mars 2021