Förvärvad hjärnskada

En förvärvad hjärnskada kan uppstå plötsligt och innebära omfattande livsförändringar. Med personlig assistans kan vi hjälpa dig och din omgivning att hantera den nya livssituationen. Vi ser varje enskild individ och lyssnar till dina specifika behov och önskemål.

Wille sol

Information om förvärvad hjärnskada En förvärvad hjärnskada är en skada på hjärnan som inte är medfödd. Skadan kan orsakas av exempelvis en olycka, stroke eller sjukdom. En förvärvad hjärnskada kan påverka både fysiska, kognitiva och psykologiska funktioner och innebära många olika typer av funktionsnedsättningar.  
 
Varför just A-Assistans?   Vi har lång erfarenhet av att anordna personlig assistans för människor med förvärvad hjärnskada. Vi ser varje enskild individ och är lyhörd för personens specifika behov och önskemål. Du som söker personlig assistans kommer att spendera mycket tid tillsammans med dina personliga assistenter. För oss är det viktigt att ni ska vara trivas ihop och uppskatta varandras sällskap. Vi välkomnar dig att vara en del av rekryteringsprocessen i den mån du önskar. 

 
Visste du att… 

  • Ungefär 70 000 människor i Sverige får förvärvade skador i hjärnan varje år.   
  • Traumatiska hjärnskador är den vanligaste orsaken till dödsfall och funktionshinder bland unga människor. Orsaken är ofta trafikolyckor, misshandel eller fall.   
  • En bra rehabilitering är avgörande för att öka livskvaliteten för de drabbade. Det kan handla om att lära sig att gå och tala igen eller att kunna äta på egen hand.   
  • En hjärnskada kan få stora konsekvenser och påverka hela livet, allt från motorik och hjärntrötthet till relationer till andra människor.  

 
Läs mer om förvärvad hjärnskada 
(Länka följande källa: https://www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/hjarnskada/) 


Senast uppdaterad 10 februari 2021


Kontakt

Mira

Kontakt Hudiksvall

0650 - 54 15 51 mira.jonsson@a-assistans.se

Mailsignaturer2015 Marlene

Kontakt Östersund

063-14 85 62 marlene.oelke@a-assistans.se

Linda Lysell

Kontakt Karlstad

054 - 15 20 60 marcus.edmark@a-assistans.se

Carin Sanna

Kontakt Umeå

0650-54 15 89 carin.sanna@a-assistans.se

Faranak 2

Bolagsjurist

076 - 720 15 34 faranak.alipourian@a-assistans.se