PERSONLIG ASSISTANS

Händer

Om personlig assistans

Syftet med personlig assistans är att du som har en omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån din ålder med stöd av personliga assistenter. Vem som har rätt till personlig assistans, och vilka som beslutar om insatsen kan du läsa mer om här.
Läs mer om personlig assistans

Kundreferenser

Här kan man läsa några berättelser om hur personlig assistans fungerar i sin helhet.
Läs mer om kundreferenser
F 007412
Barn

Personlig assistans för barn

Hos oss står barnens behov och utveckling i fokus. Vi anordnar personlig assistans för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar och finns här för dig som söker en erfaren assistanssamordnare. Vi erbjuder juridisk rådgivning, rekrytering och utbildning.
Läs mer om personlig assistans för barn

Cerebral Pares (CP)

Cerebral Pares (CP) kan innebära allt från knappt märkbara rörelseutmaningar till stora rörelsesvårigheter i vardagen. Vi erbjuder kreativa lösningar och behovsanpassad personlig assistans för dig med Cerebral Pares.
Läs mer om Cerebral Pares (CP)
Rullstol
Wille 3

Förvärvad hjärnskada

En förvärvad hjärnskada kan uppstå plötsligt och innebära omfattande livsförändringar. Med personlig assistans kan vi hjälpa dig och din omgivning att hantera den nya livssituationen. Vi ser varje enskild individ och lyssnar till dina specifika behov och önskemål.
Läs mer om förvärvad hjärnskada

Multipel Skleros (MS)

Om du har drabbats av MS kan personlig assistans kan göra stor skillnad i din vardag. Vi på A-Assistans finns här som rådgivare och hjälper dig gärna med din ansökan om personlig assistans.
Läs mer om Multipel Skleros (MS)
MS