Hos oss får du

A-Assistans anordnar personlig assistans för alla – oavsett ålder, funktionsnedsättning eller förutsättningar. Vi ser varje enskild individ och är lyhörda för dina behov och önskemål. Hos oss kan du känna dig trygg med att vi följer de lagar, regler och riktlinjer som styr vår verksamhet. 

Hands 2847508 1280

Det är enkelt att bli kund hos oss. Det enda som krävs är att du har rätt till personlig assistans. Har du ännu inte ansökt om personlig assistans, kan vi bistå dig i det arbetet. Är du kund hos en annan assistansanordnare men vill byta till oss, hjälper vi dig gärna.  

En trygg partner
Vi utformar alltid din personliga assistans enligt intentionerna i LSS – rättighetslagen som innebär att alla som har rätt till personlig assistans ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sin ålder. Vi sätter alltid kvalitet i fokus och med öppen kommunikation och transparens arbetar vi för långsiktiga relationer. Vårt personliga förhållningssätt gör det enkelt att hitta individanpassade lösningar för personlig assistans.   

Vad kan jag förvänta mig av mina assistenter? 
Dina personliga assistenter är resurser som finns här för att stödja och hjälpa dig med olika moment som du inte klarar av p.g.a din funktionsnedsättning. Du och dina assistenter kommer att spendera mycket tid tillsammans och därför är det viktigt för oss att ni trivs ihop och uppskattar varandras sällskap. Dina assistenter ska inte ta över, bestämma eller styra över ditt liv efter sina egna värderingar. Du själv eller din legala företrädare har bestämmanderätt över din vardag. För att säkerställa god kvalitet och trygghet erbjuder vi vår personal nödvändiga utbildningar och introduktioner. Hos oss kan du lita på att dina personliga assistenter har bra anställningsvillkor.  

Hur säkerställer ni att era kunder är nöjda?
 
Vid inledningen av ett nytt samarbete skapar vi i nära samverkan med kunden, en kvalitetsplan som ligger till grund för kundens personliga assistans. För att säkerställa att vårt arbete uppfyller kundens önskemål och förväntningar, uppdateras och utvärderas kvalitetsplanen kontinuerligt tillsammans med kunden – antingen årligen eller vid behov. Vi har en tydlig uppgiftsfördelning som fastställer vem som ansvarar för vad.  

 Som kund hos oss får du 

  • Bestämma själv hur din assistans ska utföras.    
  • Inflytande, insyn och kontroll över din assistans.   
  • Välja dina egna assistenter.
  • Assistans av hög kvalitet enligt LSS intentioner.
  • Administrativ hjälp och rådgivning.
  • Juridisk rådgivning vid behov.
  • En kontaktperson som gärna svarar på dina frågor.
  • Engagerade personliga assistenter med goda anställningsvillkor.
  • En seriös och kunnig assistansanordnare med lång erfarenhet.  

 

Vi är medlemmar i branschorganisationen Fremia personlig assistans (tidigare KFO) och har givetvis tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg). 

  
Välkommen till A-Assistans!  


Senast uppdaterad 11 februari 2021


Kontakt

Mira

Kontakt Hudiksvall

0650 - 54 15 51 mira.jonsson@a-assistans.se

Mailsignaturer2015 Marlene

Kontakt Östersund

063-14 85 62 marlene.oelke@a-assistans.se

Linda Lysell

Kontakt Karlstad

054 - 15 20 60 marcus.edmark@a-assistans.se

Carin Sanna

Kontakt Umeå

0650-54 15 89 carin.sanna@a-assistans.se

Faranak 2

Bolagsjurist

076 - 720 15 34 faranak.alipourian@a-assistans.se