Så blir du kund

Det är enkelt att bli kund hos oss, det första du behöver göra är att ta kontakt så hjälper vi dig. Här nedan kan du läsa om hur processen går till i korta drag.

Möte Utbildning

Första mötet
Första mötet äger rum hemma hos dig eller på något av våra kontor i Hudiksvall, Östersund, Karlstad, Umeå eller Göteborg. Vi kan även träffas på annan plats som du väljer. Mötet är helt förutsättningslöst och du förbinder dig inte till någonting. Givetvis arbetar vi under tystnadsplikt.

Du får träffa en av våra assistanskonsulter som berättar mer om A-Assistans, hur vi arbetar och hur vi skulle kunna underlätta vardagen för dig. Här får du möjlighet att berätta om dina behov, önskemål kring din personliga assistans och ställa frågor.

Om du inte har fått beslut från Försäkringskassan eller kommunen gällande din ansökan om personlig assistans, hjälper vi dig gärna. Vi finns här som stöd under hela vägen, från ansökan till överklagan – om du önskar. När ditt besked har kommit så fortsätter vi processen tillsammans.

 

Förslag presenteras
När du har bestämt dig för att gå vidare är det dags för oss att ses igen. Vid vårt andra möte presenterar din assistanskonsult ett förslag på upplägg för din personliga assistans – baserat på dina behov, önskemål och antalet timmar du har beviljat av Försäkringskassan eller kommunen. Därefter får du tid att fundera över upplägget i lugn och ro.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss när ni vill.

 

Samarbetet inleds
Om du bestämmer dig för att bli kund hos oss hjälper vi dig gärna att ta hand om allt det praktiska som berör personlig assistans. Vi finns här för dig under hela uppdragstiden/resan.

Din personliga assistanskonsult ansvarar för rekryteringen av dina personliga assistenter. Vi värderar dina tankar och åsikter högt och välkomnar dig till att vara en del av rekryteringsprocessen. Baserat på dina önskemål och förutsättningar presenteras sedan ett schemaförslag för din personliga assistans.

När du har valt oss som assistansanordnare har vi möjlighet att ta över ansvaret för din personliga assistans från och med det datum du anser är lämpligt. För att säkerställa att assistansen fungerar väl arbetar vi med regelbundna avstämningar tillsammans med dig och/eller din företrädare samt de personer som ingår i arbetsgruppen.

   
Om du vill bli en del av oss på A-Assistans kontakta ditt närmaste kontor. 


Senast uppdaterad 26 juli 2023


Kontakt

Mira

Kontakt Hudiksvall

0650 - 54 15 51 mira.jonsson@a-assistans.se

Mailsignaturer2015 Marlene

Kontakt Östersund

063-14 85 62 marlene.oelke@a-assistans.se

Linda Lysell

Kontakt Karlstad

054 - 15 20 60 marcus.edmark@a-assistans.se

Carin Sanna

Kontakt Umeå

0650-54 15 89 carin.sanna@a-assistans.se

Faranak 2

Bolagsjurist

076 - 720 15 34 faranak.alipourian@a-assistans.se