A-Assistans förvärvar Corab Assistans AB

A-Assistans fortsätter att växa!

Balloons Gf11488b6d 1920
Som säkert de flesta i assistansbranschen vet så är det tuffa tider, både för assistansberättigade som inte får den assistans de behöver och har rätt till enligt lag, för seriösa assistansanordnare som inte får resurser att kunna erbjuda assistans av den kvalité de önskar, och även för personliga assistenter som inte får den lön de förtjänar. Olika myndigheter och facket ställer allt större - och mer komplicerade krav. Vi tycker oss märka en outtalad önskan om att assistansanordnarna ska bli färre genom att de mindre slås samman till större enheter.

Sedan några år tillbaka har vi valt en strategi att växa genom att förvärva mindre assistansanordnare som har samma värdegrund och ett liknande sätt att arbeta som vårt. Syftet är att vi ska bli starkare, få mer resurser och större kompetens i en allt hårdare omgivning.

År 2019 förvärvade vi Hjärnstyrkan i Östersund, i oktober 2021 Blomstra i Umeå och nu den 2 maj förvärvade vi Corab Assistans AB med kontor i Gnarp. De har tre kunder i Nordanstig och en i Ockelbo kommun. Alla assistenter och de två tjänstemännen kommer att jobba kvar i Corab tills vidare och A-Assistans kommer inte att påverkas i det första skedet. Successivt kommer alla att föras över till oss men det får ta den tid som krävs och ni kommer inom kort att få träffa Anette och Helena.

Senast uppdaterad 05 maj 2022


Fler nyheter

E Räk Primass
2 mars 2023

VI ANVÄNDER FÖRSÄKRINGSKASSANS E-RÄK

E-RÄK är Försäkringskassans nya e-tjänst som innebär att personer som är beviljad personlig assistans kan granska, signera och skicka in sina räkningar för assistansersättning elektroniskt, direkt till Försäkringskassan.

Läs mer

Blomstra
28 oktober 2021

Blomstra 🦋 A-Assistans= SANT!

Nu kan vi stolt presentera att vi växer och välkomnar Blomstra, som blir en del av A-Assistans i höst!

Läs mer

Balloon
4 juni 2021

Assistansens dag 4 juni

Idag är det ingen vanlig dag för det är nämligen Assistansen dag, hurra hurra!

Läs mer


Alla nyheter