Viktig information om tillfälliga rutiner gällande Covid-19

corona

Med anledningen av utökade risknivån till ”Mycket hög” och att flera av våra kunder är i riskgruppen har A-Assistans haft ett extra möte. Vi beslutade följande:

  • Vi reducerar kontakterna för kontorens personal och ställer in planerade utbildningar, p-möten, bowling och ett antal andra aktiviteter två månader framåt.
  • Nödvändiga p-möten ska hållas per telefon eller Skype. Ni kommer att få detaljerad information om det från er assistanskonsult.
  • Assistanskonsulterna kommer att minimera hembesök och istället ha kontakt via telefon och Skype.
  • Alla inom A-Assistans behöver ha extra beredskap i fall att flera assistenter i samma grupp blir sjuka. Bemanningen bör skötas i första hand inom varje grupp för att minska smittorisken till flera grupper, i andra hand ta in personal från andra grupper eller helt nya assistenter.
  • Desinfektionsmedel finns inte längre att få tag på. Ni ska i första hand hålla god handhygien genom att tvätta noggrant med tvål och vatten i minst 30 sek.
  • Gå inte till jobbet om du känner av symptom i luftvägarna.

 

Vi bevakar ständigt information från ansvariga myndigheter och uppdaterar våra beslut därefter. Vi håller kontakt i första hand med arbetsledarna om eventuell individuell riskbedömning och handlingsplan.

 

Vi hänvisar till vårdguiden 1177 för fakta och råd gällande smittan, krisinformation.se samt till folkhälsomyndighetens frågor och svar om Covid-19.

Tillbaka till nyheterna