Kunskap är aldrig tungt att bära

Kunskap är aldrig tungt att bära

Igår den sista februari, fettisdagen, höll vi en viktig och efterfrågad utbildning i epilepsi. Dagens föreläsare var Ragnar Sidenvall. Vi på A-Assistans är alltid måna om att blanda nytta med nöje och idag var inget undantag där den klassiska semlan stod menyn.

Det var omkring 70 deltagare med olika bakgrund och förväntningar som deltog i föreläsningen. Vissa arbetar med kunder som har diagnosen epilepsi, medans andra var anhöriga med lång praktisk erfarenhet. Det fanns även assistenter som för tillfället inte arbetar med kunder som har epilepsi men ville bygga på sina kunskaper för att kunna göra det i framtiden. Vi kunde med glädje även se elever från gymnasiet som var mycket intresserade av ämnet.

En av deltagarna sa en smart grej att ”kunskap är aldrig för tungt att bära”. Ragnar kunde utifrån sin långa erfarenhet som barnläkare i 30 år komprimera och plocka fram det viktigaste för att vi skulle få en övergripande förståelse för sjukdomen och hur vi på bästa sätt kan hjälpa de som drabbas.

Vi fick smörja kunskapen med goda semlor och trevliga samtal under en fika.

Av någon oklar anledning har vi kvar fem stycken semlor. Först till kontoret bjuds på fika. Välkomna! 

Tillbaka till nyheterna